Hvornår Kan Man Sætte Citrontræ Ud?

Billede: samer daboul

Synes du også, at det kunne være ekstremt lækkert lige at kunne gå ud og plukke en frisk, hjemmedyrket citron? Citroner er ikke kun lækkert i mad, det er også enormt lækkert at se på, ligesom at det også giver en lækker og frisk duft. 

Hvornår kan man sætte citrontræ ud? Citrontræer kommer fra Sydeuropa, hvor klimaet er langt varmere og mildere end i Danmark. Du kan derfor tage din citrontræer ud, når vejret minder om noget, man finder omkring middelhavet. Dvs, når det er varmt, der er solskin og ikke for meget blæst. 

Når vejret så ikke er til det, så er det vigtigt, at du flytter citrontræet indenfor. Et citrontræ er en såkaldt terrasseplante, der skal stilles ind og ud efter vejrets forhold. Når citrontræet står indenfor, så skal det have adgang til masser af lys, rummet skal være forholdsvist lunt, og det må ikke stå i for meget træk. 

Fra september til maj skal træet dog stå forholdsvis køligt, men stadig i masser af lys og sol. Stil den gerne i et rum, hvor temperaturen ligger på cirka 8 grader. 

Generelt er der masser at tage hensyn til, når det kommer til citrontræ. De hører jo i bund og grund ikke hjemme i Danmark, hvorfor man også er nødt til at gøre en masse for, at de trives.

Tak til Classic Room, der har ydet økonomisk støtte til artiklen. Hos Classic Room finder du markedets største udvalg af de flotte foldekasser fra Aykasa

Citrustræer - sådan gør du, når det er blevet for stort Et citrontræ i drivhuse…
Læs mere
Det er altid lidt kompliceret at dyrke blomster og træer fra middelhavet i Danma…
Læs mere
I dag kan du få citroner, der er groet over det meste af verden, men oprindeligt…
Læs mere
Selvom et citrontræ kan være krævende at passe, så er det faktisk ganske simpelt…
Læs mere
De fleste har prøvet at kigge på en citron, der har lagt i køleskabet et lille s…
Læs mere
De fleste af os tænker Mexico, når snakken går på, hvor chili kommer fra. Det er…
Læs mere
Når du skal høste dine citroner, så skal du gøre det i takt med, at de er modne.…
Læs mere