Hvornår Kan Man Sætte Citrontræ Ud?

samer daboul -

Synes du også, at det kunne være ekstremt lækkert lige at kunne gå ud og plukke en frisk, hjemmedyrket citron? Citroner er ikke kun lækkert i mad, det er også enormt lækkert at se på, ligesom at det også giver en lækker og frisk duft. 

Hvornår kan man sætte citrontræ ud? Citrontræer kommer fra Sydeuropa, hvor klimaet er langt varmere og mildere end i Danmark. Du kan derfor tage din citrontræer ud, når vejret minder om noget, man finder omkring middelhavet. Dvs, når det er varmt, der er solskin og ikke for meget blæst. 

Når vejret så ikke er til det, så er det vigtigt, at du flytter citrontræet indenfor. Et citrontræ er en såkaldt terrasseplante, der skal stilles ind og ud efter vejrets forhold. Når citrontræet står indenfor, så skal det have adgang til masser af lys, rummet skal være forholdsvist lunt, og det må ikke stå i for meget træk. 

Fra september til maj skal træet dog stå forholdsvis køligt, men stadig i masser af lys og sol. Stil den gerne i et rum, hvor temperaturen ligger på cirka 8 grader. 

Generelt er der masser at tage hensyn til, når det kommer til citrontræ. De hører jo i bund og grund ikke hjemme i Danmark, hvorfor man også er nødt til at gøre en masse for, at de trives.


Ønsker du også at have et citrontræ stående på din terrasse, i drivhuset eller måske på en lun plads i haven?Der er rigtig mange, der har få…
Read More
Citrontræer er ret svære at passe og det er derfor heller ikke uset, at det ikke blomstrer og bærer frugt. Hvis du har sået dit eget citr…
Read More
Ønsker du at gå Chili Claus i bedene og dyrke de bedste og stærkeste chilier nogensinde? Eller ønsker du blot, at kunne tilsætte din mad…
Read More