Hvor Kommer Citroner Fra?

Billede: Pixabay

I dag kan du få citroner, der er groet over det meste af verden, men oprindeligt stammer citroner fra den nordlige del af Indien. Citroner har været dyrket i Kina og Lilleasien i flere tusinde år.

Den syrlige frugt kom til danmark i 1520'erne, men der skulle gå et par hundrede år, før frugten for alvor vandt en fremtrædende placering i det danske køkken. Her var det først i 1700-tallet, at citronen for alvor vandt indpas.

Her dyrkes citroner i dag

Citroner dyrkes i dag i mange lande. Udover dyrkningen i Indien og Asien så dyrkes citroner i dag også i landene omkring Middelhavet. Derudover dyrkes der også citroner i den amerikanske delstat Californien.

Citronen havde gjort sin entre i landene omkring Middelhavet langt tidligere, end frugten havde gjort sin ankomst i Danmark. Citronen kom her til Italien omkring år 200, hvor romerne importerede frugten fra deres kolonier.

I begyndelsen var dyrkningen af citroner ikke særligt udbredt, men omkring år 700 havde den trods alt spredt sig til Persien (Iran), Irak og Egypten.

Du kan også dyrke citroner i Danmark i dag. Her er dyrkelsen af den syrlige frugt hjulpet af udviklingen af drivhuse, der kan give citrontræerne de forhold, som de skal have. Her skabes temperaturen og de øvrige forhold kunstigt. 

Det kan lade sig gøre at have citrontræer stående ude i Danmark, men hvis de dyrkes andre steder end i drivhuse, så vil det oftest kræve, at du flytter rundt på disse, hvis du skal holde liv i dem.

Det danske klima er som udgangspunkt nemlig ikke særligt venligt, når det gælder dyrkningen af citrontræer. 

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af smart elektronik, heriblandt et sjovt segboard til ungerne, eller måske en ny trafikalarm til bilen. AvXpertens webshop har det meste når det gælder dagligdags elektronik, besøg deres webshop og find elektronik til dine behov idag. 

Citrustræer - sådan gør du, når det er blevet for stort Et citrontræ i drivhuse…
Læs mere
Det er altid lidt kompliceret at dyrke blomster og træer fra middelhavet i Danma…
Læs mere
Synes du også, at det kunne være ekstremt lækkert lige at kunne gå ud og plukke …
Læs mere
Selvom et citrontræ kan være krævende at passe, så er det faktisk ganske simpelt…
Læs mere
De fleste har prøvet at kigge på en citron, der har lagt i køleskabet et lille s…
Læs mere
De fleste af os tænker Mexico, når snakken går på, hvor chili kommer fra. Det er…
Læs mere
Når du skal høste dine citroner, så skal du gøre det i takt med, at de er modne.…
Læs mere