Hvor Meget Vand Skal Et Citrontræ Have?

Pixabay -

Kunne det ikke være noget så fantastisk, hvis man havde en citrontræ, hvor man blot kan gå ud og plukke nogle flotte citroner, når man skal bruge dem til sin madlavning, bagning eller måske endda drinks. Dette kræver naturligvis, at man har formået at gro eller plante et citrontræ. Hvis du netop har plantet et citrontræ, men undrer dig over, hvor meget vand det skal have, så har vi svaret til dig herunder.

Hvor meget vand skal et citrontræ have? Et citrontræ skal have relativt meget vand. Som hovedregel må jorden i toppen gerne blive lidt tør, men plantens rødder må aldrig tørre ud. I praksis bør du vande en gang om ugen, medmindre det er meget varmt, hvor du altså skal gøre det oftere. Pas dog på ikke at vande for meget, rødderne må ikke være druknet i vand.

Det kan ofte være lidt af en udfordring at vide, om man har vandet for meget. Hvis du også har den udfordring, så anbefaler vi, at du vælger en potte med hul i bunden, så vandet kan løbe ud. Du kan placere leca kugler i bunden, så det overskydende vand kan ligge der.

Det bedste man kan gøre er at bruge vand uden kalk. Du får vand uden kalk ved enten at bruge regnvand, som du samler når det regner. Dette er klart det nemmeste. Alternativt kan du også bruge vand fra din tørretumbler, der faktisk også er kalkfrit.

Tak til Moodings, der har ydet økonomisk støtte til udarbejdelsen af artiklen. Hos Moodings finder du en lang række lækre produkter - eksempelvis: spejle. Heraf marketet, som du ser øverst.


Ønsker du at gå Chili Claus i bedene og dyrke de bedste og stærkeste chilier nogensinde? Eller ønsker du blot, at kunne tilsætte din mad…
Read More
Det kan være lidt af en udfordring at gennemskue, hvornår en chili er moden. En chili kan nemlig smage ganske udmærket, selvom den endnu ikk…
Read More
Citrustræer - sådan gør du, når det er blevet for stort Et citrontræ i drivhuset er en rigtig positiv oplevelse, der både blomstrer flittig…
Read More