Hvornår Kan Man Plukke Citroner? Her Er Det Perfekte Tidspunkt

canva.com -

Du skal plukke dine citroner godt ni måneder efter, at dit citrontræ har blomstret. Her plukker du dine citroner, når de har opnået en størrelse, som du finder passende. 

Citronerne er ikke nødvendigvis klar til at blive plukket, når de er blevet gule. Du skal derfor holde øje med, om de har en passende størrelse, som gør, at de er klar til at blive plukket.

Citronernes vækstmønster - Sådan holder du styr på dem

Hvis du plukker dine citroner, når de første gang bliver gule, så risikerer du, at de langt fra får den ønskede størrelse. Citronerne bliver nemlig grønne igen i løbet af foråret, hvor de også vokser. Men går du ud fra tommelfingerreglen om, at de skal have omkring ni måneder, samt have en passende størrelse, så er du godt på vej.

Som udgangspunkt behøver du ikke frygte, at du plukker dine citroner for sent. Så længe de har en hårdhed og ikke er bløde i skrællen, så kan de sagtens tåle at hænge på træet i længere tid.

Du kan komme ud for, at et citrontræ smider sine frugter. Det sker som regel, hvis det har det for varmt, eller får for lidt vand eller lys. Det ses tit i forbindelse med, at citrontræet rykkes indenfor om vinteren, hvorved det får en form for varmechok, da gennemsnitstemperaturen dermed ændrer sig markant på meget kort tid.

Gør du det, så kan du også opleve, at citronerne bliver gule langt hurtigere, da de normalt bliver det, når temperaturen overstiger de 14 grader.

Tak til avXperten

Til sidst takker vi avXperten for støtten til dette indlæg. Find et stort udvalg af alverdens elektronik, eller måske en ny smart gamer stol i deres store udvalg.


Ønsker du også at have et citrontræ stående på din terrasse, i drivhuset eller måske på en lun plads i haven?Der er rigtig mange, der har få…
Read More
Citrontræer er ret svære at passe og det er derfor heller ikke uset, at det ikke blomstrer og bærer frugt. Hvis du har sået dit eget citr…
Read More
Ønsker du at gå Chili Claus i bedene og dyrke de bedste og stærkeste chilier nogensinde? Eller ønsker du blot, at kunne tilsætte din mad…
Read More