Hvornår Høstes Citroner?

-

Dine citroner skal være velvoksne, gule og have en fast konsistens, når du skal høste dem. Hvornår du høster dine citroner afhænger af, hvor store du vil have, at de skal være, men du skal regne med, at der går omkring ni måneder, fra at dit citrontræ har blomstret, til at citronerne er klar til at blive høstet.

Du må ikke begå den fejl, at du plukker dine citroner, så snart de er blevet gule. Gør du det, så risikerer du, at du høster dine citroner, før de er modne og klar til at blive plukket.

Høst dine citroner - Her er de perfekte

Hvis du lægger mærke til, hvornår dit citrontræ blomstrer, så kan du fra blomstringstidspunktet gå cirka ni måneder frem. Så har du tidspunktet for, hvornår du skal høste dine citroner. 

Du må undervejs ikke begå den fejl, at du tror, at dine citroner er klar til at blive høstet, så snart de er blevet gule. Det vil være en stor fejl, som gør, at du høster dine citroner langt før, end at de er fuldt udvokset og klar til at blive høstet.

Hvornår høstes citroner er et spørgsmål om, hvor store dine citroner skal være. Citronerne bliver i løbet af foråret atter grønne og fortsætter med at vokse, inden de atter bliver gule. Når de er blevet det - og der er gået cirka ni måneder i forhold til citrontræets blomstring, skal du holde øje med størrelsen og citronernes fasthed.

Begynder citronerne at blive møde i skallen, så skal du skynde dig, for ellers når de at blive overmodne og dårlige, inden du har fået høstet dem.


Citroner vokser i dag flere steder på kloden, men oprindeligt stammer citronerne fra Indien, mens de sidenhen har været dyrket i både Lillea…
Read More
Det kan godt være krævende at passe et citrontræ, for citrontræet er vant til helt andre former for varme, lys og vand, end hvad det som udg…
Read More
Syltede chilier kan give både ekstra smag og spark i en ret, især hvis der er tale om hjemmelavede chilier til en ret med oksekød. Du kan so…
Read More