Hvor Vokser Citroner?

-

Citroner vokser i dag flere steder på kloden, men oprindeligt stammer citronerne fra Indien, mens de sidenhen har været dyrket i både Lilleasien og Kina i flere tusinde år.

Importen af citroner til Europa begyndte i slutningen af middelalderen og renæssancen. Der gik dog flere hundrede år, før citroner for alvor fik en mere fremtrædende rolle i det danske køkken.

Citroner vokser flere steder

I dag dyrkes citroner også i lande, der ikke er blandt de oprindelige dyrkningssteder. Citroner vokser derfor flere steder. Blandt disse steder er Californien i USA og i landene omkring Middelhavet.

Citrontræer kræver vand og stabile temperaturer, der ikke går under frysepunktet, hvis de skal vokse og holde deres frugter, indtil de er modne. Derudover kræver de meget sollys, så det stiller nogle naturlige rammer for, hvor i verden de kan dyrkes, hvis dyrkningen ikke skal ske via drivhuse.

Netop drivhusene har medført, at du i dag kan få citroner til at vokse i mange lande, hvor citrontræerne normalt ellers ikke kunne vokse, da klimaet ikke tillader det.

Drivhusene har gjort, at du også kan få citrontræer til at vokse i Danmark. Det stiller dog krav til pasningen af dem, da det danske klima ikke traditionelt er et klima, hvor citrontræerne kan vokse. 

Vælger man at få citrontræer til at vokse i Danmark, så skal man være indstillet på, at det er en krævende proces, der stiller store krav til selve pasningen af citrontræerne, hvis man skal op og have brugbare citronfrugter 


Dine citroner skal være velvoksne, gule og have en fast konsistens, når du skal høste dem. Hvornår du høster dine citroner afhænger af, hvor…
Read More
Det kan godt være krævende at passe et citrontræ, for citrontræet er vant til helt andre former for varme, lys og vand, end hvad det som udg…
Read More
Syltede chilier kan give både ekstra smag og spark i en ret, især hvis der er tale om hjemmelavede chilier til en ret med oksekød. Du kan so…
Read More