Hvordan Sylter Man Chili? Find Opskriften Her
Syltede chilier kan give både ekstra smag og spark i en ret, især hvis der er tale om hjemmelavede chilier til en ret med oksekød. Du kan som udgangspunkt sylte alle former for chilier.
Det tager under et kvarter at sylte chilier, så hvis du vil i gang med at sylte dine egne chilier, så kan du følge denne trin for trin opskrift.
Trin for trin: Sådan sylter du chilier
Når du vil sylte chilier, skal du bruge følgende ingredienser:
- Eddike (ca. 2½ dl til et syltetøjsglas)
- Sukker
- Sennepsfrø, laurbærblade eller anden form for krydderi
Med ingredienserne på plads, så skal du gå i gang. Processen gøres på følgende måde:
- Skyld syltetøjsglasset i kogende vand og lad det dryppe af
- Skyld chilien
- Skær chilien ud efter ønske (små, støre, strimler eller stykker)
- Hvis du ønsker at sylte hele chilier, så prik hul i den, så lagen kan trænge ind i dem
- Kom chilien i syltetøjsglasset og fyld det op
Nu skal du i gang med at lave lagen til at komme i syltetøjsglasset:
- Kom eddiken, sukker og krydderierne op i en gryde og bring det i kog
- Hæld den kogende lage i syltetøjsglasset og sæt låget på med det samme
Du skal derefter lade dine syltede chilier stå i to uger, før de er klar til at spise. Hvis syltetøjsglasset danner vakuum, når du kommer den kogende lage i glasset og skruer låget på med det samme, så kan dine syltede chilier holde sig i op til seks måneder, hvis de opbevares mørkt og køligt.