Hvordan Passer Man Et Citrontræ?

-

Det kan godt være krævende at passe et citrontræ, for citrontræet er vant til helt andre former for varme, lys og vand, end hvad det som udgangspunkt kan få i det danske klima. Du skal derfor regne med, at du skal afsætte noget tid på at passe dit citrontræ, når du har anskaffet dig sådan et.

Selvom du også afsætter tiden til pasningen af dit citrontræ, så er det ikke sikkert, at du får det ønskede resultat med nogle flotte citroner. 

Sådan passer man et citrontræ

Det er som sagt ret krævende at passe et citrontræ. Du skal sørge for, at lys-, vand- og varmeforholdene er optimale for, at citrontræet vokser og giver det ønskede resultat i form af citroner.

Vandforholdet skal være i orden, for citrontræets rødder må aldrig tørre ud. Alt efter hvor varmt det er, skal du i hvert fald regne med, at du skal vande dit citrontræ en gang om ugen.

Det er dog ikke bare med at hælde på, for du skal være opmærksom på, at citrontræet ikke får for meget vand. Sker det, så rådner træets rødder.

Citrontræet trives i klimaer med en stabil temperatur og meget lys. Du skal sørge for, at det aldrig bliver udsat for frostgrader. Samtidig skal det heller ikke have det for varmt, for en for høj temperatur får citrontræet til at smide sine frugter.

Et citrontræ skal som udgangspunkt have mindst otte timers sollys om dagen. Har du derfor et citrontræ, skal du sørge for, at det kan få den krævede mængde lys - hver dag.

Sidst men ikke mindst så skal et citrontræ også have en god luftcirkulation og høj luftfugtighed for at kunne trives. Det gør det svært at have stående udenfor, så det gælder om at skabe det korrekte indeklima, hvis du vil have et citrontræ.


Citroner vokser i dag flere steder på kloden, men oprindeligt stammer citronerne fra Indien, mens de sidenhen har været dyrket i både Lillea…
Read More
Dine citroner skal være velvoksne, gule og have en fast konsistens, når du skal høste dem. Hvornår du høster dine citroner afhænger af, hvor…
Read More
Syltede chilier kan give både ekstra smag og spark i en ret, især hvis der er tale om hjemmelavede chilier til en ret med oksekød. Du kan so…
Read More