Hvornår Er Citroner Modne?

Jumpstory -

Når du skal høste dine citroner, så skal du gøre det i takt med, at de er modne. Men hvornår er citroner modne? Mange kan komme i tvivl om, hvornår citroner er modne. 

Tommelfingerreglen er, at citroner skal gro i cirka ni måneder fra, at citrontræet blomstrer. Du skal derfor have denne tidsramme for øje og ikke bare plukke citronerne, så snart de bliver gule, for der er de ikke modne.

Tips til at se hvornår citroner er modne

Du må ikke begå den fejl at plukke dine citroner, med det samme de er blevet gule. For det er ikke ensbetydende med, at citronerne er modne, når de bliver gule.

Citroner begynder nemlig at blive gule, når temperaturen overstiger de 14 grader. Du kan derfor nemt komme ud for, at dine citroner bliver gule, før de er modne.

Du skal i stedet have fokus på størrelsen af citronerne, så du i stedet høster dem, når de har opnået den rette størrelse.

I den forbindelse skal du se på tænke i retning af de ni måneder fra selve blomstringen, citronernes størrelse og ikke mindst deres modenhed, hvor du kan mærke på dem, om de har den rette konsistens. 

Lader du dine citroner hænge for længe, inden du plukker eller høster dem, så risikerer du, at citronerne begynder at blive bløde. Begynder de på at blive det, så skal du skynde dig at plukke dine citroner, da du ellers risikerer, at de bliver overmodne.

Husk altid løbende at holde øje med udviklingen af dine citroner, så du ikke risikerer, at de er blevet overmodne eller plukningsklare, før du har fået plukket dem.

Tak for støtten

Vi takker til sidst avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find utallige smarte elektronik som fx en billig lamineringsmaskine, en ny computer stol, kabler i alle afskygninger og meget, meget mere på avXpertens webshop.


Det kan være lidt af en udfordring at gennemskue, hvornår en chili er moden. En chili kan nemlig smage ganske udmærket, selvom den endnu ikk…
Read More
Kunne det ikke være noget så fantastisk, hvis man havde en citrontræ, hvor man blot kan gå ud og plukke nogle flotte citroner, når man skal …
Read More
Citrustræer - sådan gør du, når det er blevet for stort Et citrontræ i drivhuset er en rigtig positiv oplevelse, der både blomstrer flittig…
Read More