Hvornår Er Citroner Modne?

Billede: Jumpstory

Når du skal høste dine citroner, så skal du gøre det i takt med, at de er modne. Men hvornår er citroner modne? Mange kan komme i tvivl om, hvornår citroner er modne. 

Tommelfingerreglen er, at citroner skal gro i cirka ni måneder fra, at citrontræet blomstrer. Du skal derfor have denne tidsramme for øje og ikke bare plukke citronerne, så snart de bliver gule, for der er de ikke modne.

Tips til at se hvornår citroner er modne

Du må ikke begå den fejl at plukke dine citroner, med det samme de er blevet gule. For det er ikke ensbetydende med, at citronerne er modne, når de bliver gule.

Citroner begynder nemlig at blive gule, når temperaturen overstiger de 14 grader. Du kan derfor nemt komme ud for, at dine citroner bliver gule, før de er modne.

Du skal i stedet have fokus på størrelsen af citronerne, så du i stedet høster dem, når de har opnået den rette størrelse.

I den forbindelse skal du se på tænke i retning af de ni måneder fra selve blomstringen, citronernes størrelse og ikke mindst deres modenhed, hvor du kan mærke på dem, om de har den rette konsistens. 

Lader du dine citroner hænge for længe, inden du plukker eller høster dem, så risikerer du, at citronerne begynder at blive bløde. Begynder de på at blive det, så skal du skynde dig at plukke dine citroner, da du ellers risikerer, at de bliver overmodne.

Husk altid løbende at holde øje med udviklingen af dine citroner, så du ikke risikerer, at de er blevet overmodne eller plukningsklare, før du har fået plukket dem.

Tak for støtten

Vi takker til sidst avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find utallige smarte elektronik som fx en billig lamineringsmaskine, en ny computer stol, kabler i alle afskygninger og meget, meget mere på avXpertens webshop.

Citrustræer - sådan gør du, når det er blevet for stort Et citrontræ i drivhuse…
Læs mere
Det er altid lidt kompliceret at dyrke blomster og træer fra middelhavet i Danma…
Læs mere
Synes du også, at det kunne være ekstremt lækkert lige at kunne gå ud og plukke …
Læs mere
I dag kan du få citroner, der er groet over det meste af verden, men oprindeligt…
Læs mere
Selvom et citrontræ kan være krævende at passe, så er det faktisk ganske simpelt…
Læs mere
De fleste har prøvet at kigge på en citron, der har lagt i køleskabet et lille s…
Læs mere
De fleste af os tænker Mexico, når snakken går på, hvor chili kommer fra. Det er…
Læs mere