Hvordan Tørrer Man Chili? Her Er Din Guide
Du kan tørre chili på flere forskellige måder. Her kan du se fire af de metoder, man oftest anvender, når man skal tørre chili. Tørret chili har nemlig den fordel, at de har en markant længere holdbarhed end fersk chili har.
Du kan tørre chili ved at tørre den i ovnen, bruge en tørremaskine, lade din chili lufttørre eller ved at soltørre din chili. Se her hvordan du anvender de forskellige metoder til at tørre din chili på.
Sådan tørrer du din chili
Se her hvordan du tørrer din chili. Du kan tørre din chili på disse måder:
- Tørring af chili i en ovn
- Tørring af chili i en tørremaskine (dehydrator)
- Tørring af chili med luft
- Tørring af chili i solen
Tørring af chili i en ovn
Den måske letteste og hurtigste metode til at tørre chili på er ved at tørre den i ovnen. Her vasker og skærer du dine chilifrugter i enten halve eller kvarte, hvorefter du placerer dem på en bradepande eller på en rist.
Forvarm inden da ovnen til 50 grader. Når risten eller bradepanden er sat i ovnen, så luk ovnen på klem og lad din chili blive tørret. Det tager mellem 12 og 24 timer at tørre chili i en ovn.
Tørring af chili med en tørremaskine
Hvis det ikke er muligt at bruge ovnen i en halv eller hel dag til at tørre chili, så kan du også anvende en tørremaskine - også kaldet dehydrator. En tørremaskine koster et par hundrede kroner, så det er til at have med at gøre. Princippet er det samme, som når du bruger ovnen. Dog er tørremaskinen langt hurtigere om det, så den tager som regel kun mellem seks og 12 timer.
Lufttørring af chili
Der er også en mere miljøvenlig metode til at tørre chili på. Du kan også lade den lufttørre. Her hænger du din chili op i klaser og lader den tørre. Forinden skal du have vasket chilifrugterne og sat dem sammen ved at føre en tråd gennem stilkene. Klaserne skal hænge et tørt sted, hvor der er god luftcirkulation - ellers rådner de.
Soltørring af chili
Den sidste metode minder lidt om lufttørringen. Du kan nemlig også tørre dine chilifrugter via solen. Her skal chilifrugterne vaskes og skæres midt over, hvorefter de skal placeres på en bageplade med åbningen nedad.
Derefter sættes de ud i solen, hvor de skal have lov til at stå til de er knastørre. Det kræver dog temperaturer på minimum 25 grader og en tør luft. Så det kan være svært at gøre i Danmark.
Tak til avXperten
Vi takker til sidst avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et gigantisk udvalg af moderne elektronik, som fx en moderne variation af en traditionel grammofon afspiller til dine gamle plader.