Hvordan Planter Man Citrontræ? Sådan Gør Du

Billede: Jumpstory

Selvom et citrontræ kan være krævende at passe, så er det faktisk ganske simpelt at plante det. Det kræver ikke det store, men hvis du er i tvivl om, hvordan du skal plante et citrontræ, så kan du følge denne trin for trin guide til, hvordan man planter et citrontræ.

Sådan planter du et citrontræ

Det første du skal have fat i er en potte, som du kan plante dit citrontræ i. Husk altid at vælge en potte, som kan rumme citrontræet - også når det er vokset. Alternativt kan du plante den i jorden. 

Når du vælger potten, så skal den meget gerne være så mørk som muligt. En mørk krukke eller potte suger nemlig solvarmen til sig, hvilket giver citrontræet mere varme, end hvis du havde valgt en lys krukke.

I bunden kommer du potteskår eller lecakugler. Ovenpå bunden kommer du så citrusjord, hvorefter du placerer dit citrontræ i potten. Derefter fylder du jord rundt omkring rødderne, indtil potten er fuldt op. Når den er fyldt, så trykker du jorden, så den bliver fast - og så dit citrontræ ikke står løst.

Ved at plante citrontræet, kan du altid placere det efter behov. Citrontræer har nemlig brug for meget varme og sollys, så ved at du planter det i en potte eller krukke, så kan du flytte det, så det får de optimale vækstforudsætninger.

Du kan derfor plante et citrontræ hele året rundt. Hvis du vil plante dit citrontræ ud, så er selve processen den samme, som når du plantede det i krukken. 

Sørg altid for at vande og gøde dit citrontræ, så det får dækket sit behov.

Tak for støtten

Vi takker til sidst avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik på deres webshop, heriblandt de smarte digitale fotorammer fra Frameo. Se hele udvalget af disse rammer og mange andre ting på deres webshop lige her: https://www.avxperten.dk/digital-fotoramme/.

Citrustræer - sådan gør du, når det er blevet for stort Et citrontræ i drivhuse…
Læs mere
Det er altid lidt kompliceret at dyrke blomster og træer fra middelhavet i Danma…
Læs mere
Synes du også, at det kunne være ekstremt lækkert lige at kunne gå ud og plukke …
Læs mere
I dag kan du få citroner, der er groet over det meste af verden, men oprindeligt…
Læs mere
De fleste har prøvet at kigge på en citron, der har lagt i køleskabet et lille s…
Læs mere
De fleste af os tænker Mexico, når snakken går på, hvor chili kommer fra. Det er…
Læs mere
Når du skal høste dine citroner, så skal du gøre det i takt med, at de er modne.…
Læs mere