Hvorfor Blomstrer Mit Citrontræ Ikke?

Pixabay / waldryano -

Citrontræer er ret svære at passe og det er derfor heller ikke uset, at det ikke blomstrer og bærer frugt.

Hvis du har sået dit eget citrontræ, så skal du forvente, at det tager mellem 5 - 10 år før det blomstrer første gang. Processen kan desværre ikke fremskyndet, så det eneste der hjælper er en kæmpe portion tålmodighed.

Normalt når du køber et citrontræ, så er træet podet. Dette betyder, at der er taget en gren fra et "voksent" citrontræ og som herefter er sat fast på et mindre træ. Hvilket gør at du vil kunne høste dine hjemmedyrkede citroner meget tidligere end, hvis du havde sået et frø.

Et citrontræ kræver rigtig meget lys for at vokse og ikke mindste for at kunne blomstre. Derfor er det vigtigt, at du sætter træet ud i solen om sommeren og tager det ind og stiller det et lyst sted om vinteren igen.

Hermed håber jeg, at dit citrontræ kommer til at blomstre og sætte frugt, så du kan høste dine egene citroner, som man gør nede i de lidt lunere lande. Kan du mod forventning kun plukke en citron fra træet efter disse tiltag, så kan jeg anbefale, at du bruger den til en let sommerdrink med gin.

Du skal vide at: dette tekstindlæg er udviklet for Perlen Odense. Find et stort udvalg af produkter hos Perlen Odense webshop, eksempelvis Marguerit øreringe eller utallige andre gode varer. Derfor er dette tekstindlæg ikke upartisk.


Ønsker du også at have et citrontræ stående på din terrasse, i drivhuset eller måske på en lun plads i haven?Der er rigtig mange, der har få…
Read More
Ønsker du at gå Chili Claus i bedene og dyrke de bedste og stærkeste chilier nogensinde? Eller ønsker du blot, at kunne tilsætte din mad…
Read More
Det kan være lidt af en udfordring at gennemskue, hvornår en chili er moden. En chili kan nemlig smage ganske udmærket, selvom den endnu ikk…
Read More