Citrontræ Hvilken Jord Skal Jeg Bruge

Billede: Pixabay, jackmac34

Det er altid lidt kompliceret at dyrke blomster og træer fra middelhavet i Danmark, da der er store forskelle på både temperaturerne og lyset. Dog skal du ikke fortvivle, da det selvfølge kan lade sig gøre og noget af det vigtigste er selvfølgelig jordkvaliteten.

Når du planter dit nyindkøbte og meget smykke citrontræ, så er det vigtigt at du også har en krukke der passer til planten. Den må meget gerne være en anelse større potte end den potte som træet kommer i,  så kan du nemlig fra sarten give den de bedste betingelser.

  • Det er bedst at plante den i en mørk potte, da det vil suge lyset og varmen til sig i løbet af sommeren og holde den dejlig varm som var den i syden.
  • Det er vigtigt at du lægger lecakugler eller en anden form for dræn i bunden af potten, så den ikke kommer til at stå og soppe i sit eget vand, det har rødderne nemlig ikke godt af. Dette gælder i øvrigt for alle planter.
  • Har du lyst til selv at stå for at blande jorden til dit træ, så skal du bruge en blanding bestående af 50% grus, 25% muld og 25% grov spagnum. Du kan også vælge den lette løsning og købe citrusjord, dette er dog forholdsvis pebret.
  • Hen over sommeren er det vigtigt at du husker at gøde dit citrontræ, her skal der igen bruges en speciel citusblanding, så den får de bedste vækstbetingelser.
  • Det vigtigste når du ønsker at høste dine egne citroner er, at du finder et solrigt og meget varmt sted til din plante.
  • Ønsker du at have dit træ gennem flere år, så skal det tages ind før nattefrosten kommer og overvintre indendørs. Dette gerne ved en temperatur omkring de 8 grader.

Nu er der kun tilbage, at ønske dig alt mulig held og lykke med dit citrontræ.

Du læser denne tekst, som er udarbejdet, fremstillet og skrevet, for at tilgodese Perlen Odense. Hos Perlen Odense finder du et flot udvalg af Marguerit smykker. Det betyder at Perlen Odense får et link i denne tekst.

Citrustræer - sådan gør du, når det er blevet for stort Et citrontræ i drivhuse…
Læs mere
Synes du også, at det kunne være ekstremt lækkert lige at kunne gå ud og plukke …
Læs mere
I dag kan du få citroner, der er groet over det meste af verden, men oprindeligt…
Læs mere
Selvom et citrontræ kan være krævende at passe, så er det faktisk ganske simpelt…
Læs mere
De fleste har prøvet at kigge på en citron, der har lagt i køleskabet et lille s…
Læs mere
De fleste af os tænker Mexico, når snakken går på, hvor chili kommer fra. Det er…
Læs mere
Når du skal høste dine citroner, så skal du gøre det i takt med, at de er modne.…
Læs mere